Type vorm – Kipschotel
8 porties (80g / 3 oz elk)
Ingrediënten
Plantaardige olie 1 eetlepel
Uien in blokjes 50 g
In blokjes gesneden gemengde groenten (wortel en koolraap) 150 g
In blokjes gesneden kip 350g
Dragon (gedroogd) 1 theelepel
Aardappelblokjes 100g
Tomatenpuree 1 eetlepel
Kippenbouillon 500 ml
Gemengde kruiden
Verdikkingsmiddel
Werkwijze
Verhit de olie in een pan, fruit de uien en de in blokjes gesneden gemengde groenten zachtjes aan en bak ze 5 minuten.
Verhoog het vuur en voeg de in blokjes gesneden kip en dragon toe, roer tot het vlees begint te stollen en gaar wordt
Voeg de kippenbouillon, aardappelblokjes en tomatenpuree toe, breng aan de kook en zet het vuur dan laag; laat 30-40 minuten koken tot alle ingrediënten zacht zijn
Laat de saus inkoken terwijl je constant roert. Zorg ervoor dat de ingrediënten niet aan de bodem van de pan blijven plakken. Als de saus te dik wordt, voeg dan een beetje hete kippenbouillon toe voordat je gaat mixen.
Haal van het vuur en breng op smaak
Laat lichtjes afkoelen, giet het meel in de blender en mix volledig tot een gladde puree zonder klontjes
Voeg langzaam een kleine hoeveelheid verdikkingsmiddel toe om het mengsel niet te dik te maken. Meng grondig tot het mengsel een stevige consistentie heeft, die omgekeerd op een lepel blijft staan en zijn textuur behoudt als je er met een vork aan gaat staan.
Zodra de mix de juiste consistentie heeft bereikt, verdeel je het mengsel in een Plastic OF Siliconen Puree Voedingsvorm. Als de holtes gevuld zijn, dek je ze af met een deksel en zet je ze in de vriezer.
Opwarmen en serveren
Haal de vorm uit de vriezer zodra deze bevroren is. Draai de vorm om en druk zachtjes om het bevroren voedsel uit de vorm te halen. Plaats het bevroren voedsel direct op een bord en laat het ontdooien in de koelkast. Bedek het gevormde voedsel voor het opwarmen op de juiste manier om te voorkomen dat het uitdroogt, bijvoorbeeld met huishoudfolie (combi-stoomoven), hittebestendig polycarbonaat deksel. Verwarm voorgevormd voedsel op het bord opnieuw tot de gewenste temperatuur via de magnetron (lage warmtestand, combi-oven, heteluchtoven, bain marie hot box onder het aanrecht). Serveren.